Sådan bliver din bil forårsklar

Efter en lang vinter kan det være en stor lettelse, når det bliver varmere, og det begynder at blive en smule sjovere at køre mere end bare til og fra arbejde. Når det bliver varmere, så tag bilen ud og se noget, kør ud og oplev landet, eller kør på en lille ferie og nyd, at det er blevet forår! Der er dog et par ting på bilen, der muligvis skal ordnes inden det kan lade sig gøre. Der er mange ting man selv kan gøre, hvis man gerne vil give bilen en god behandling indimellem.

Bilens væsker

Forventer man at skulle ud og køre langt, så er det praktisk at få styr på bremsevæske, kølervæske og bilens olie. Forårets ankomst kan være en god anledning til at sikre sig, at alting er, som det skal være, og at der ikke er noget der er ved at løbe tør. Bilens batteri bør tjekkes inden vinteren og i løbet af de kolde måneder. Til foråret er risikoen for et dødt batteri mindre, men det kan stadig være en god idé at tjekke det løbende. Imens man gør bilen forårsklar, kan man ligeledes sikre sig, at man ved hvordan de forskellige værdier skal være, det vil sige, hvordan man tjekker olien, bremsevæsken og så videre, så man er klar til eksempelvis at køre på sommerferie.

Dæktryk og mønster

Gå dækkene efter, og se om du stadig har mønster tilbage. På mange dæk er der en slidindikator, som burde gøre det nemt at se, om du skal have nye dæk. Dæktrykket kan ligeledes være vigtigt at tjekke, når du nu alligevel er i gang.

Vi kan hjælpe dig med at blive både forårs- og sommerklar. Kom gerne ned forbi og snak med os.