Sådan bliver din bil forårsklar

Når du skal rundt i verden, er alt med hjul på en kæmpe fordel. Du kan cykle eller køre et sted hen, langt hurtigere end du kan gå eller løbe, men der er stor forskel på hvor effektivt det er, på forskellige tider af året. Om vinteren kan det blive en glidende oplevelse, hvis man ikke har fået skiftet til vinterdæk. Men hvad er forskellen på vinter- og sommerdæk egentlig. Det vil vi gerne give dig svaret på i denne artikel.

Vinterdæk

Vinterdæk har et dybere mønster, hvorved de tager bedre fat i vejen. De er som regel også lavet af en type gummi, som forbliver blødt ved lavere temperaturer end sommerdæk gør. I vinterperioden kører vi i sne og slud, og derfor har vinterdæk et type mønster, der sørger for at vand, sne og slud ikke sætter sig i dækket, så det altid har et godt vejgreb. Vinterdæk begynder først at blive nødvendige omkring de syv grader eller under. Inden da er vejgrebet i normale sommerdæk helt fint til de danske veje. Om vinteren, især hvis det er en hård vinter, kan det dog give dig større sikkerhed, at få skiftet til vinterdæk.

Priser og regler

Der er ikke noget krav til vinterdæk i Danmark. Når der alligevel ofte bliver refereret til lovlige eller ulovlige dæk i forbindelse med sommer- og vinterdæk, så er det fordi forsikringsselskaberne har en række krav til, slidtagen på dækkende og hvilken type dækkene skal være, hvis de skal dække udgifterne til eksempelvis en ulykke. Derfor skal du sørge for at have de rigtige dæk på og få dem udskiftet, når de er slidt ned. Det kan både redde dig fra en ulykke, og give dig bedre forsikringsmuligheder, hvis du skulle komme i en ulykke. Fælles for både vinter- og sommerdæk er, at der minimum være 1,6 mm mønster på dine dæk.

Hos Autohuset Tofte rådgiver vi dig gerne i forbindelse med udskiftning af dæk, så du får en løsning til en god pris, der samtidig giver dig større sikkerhed på vejene. Har du spørgsmål til vores service er du altid velkommen til at kontakte os.